Vlees
Altijd van goede komaf.

Dieren die goed leven en boeren die hun best voor ze doen. Dat is de basis van vlees dat we bij Faim verkopen. Vlees uit de streek; zoals stieren uit Goirle, eenden uit Helvoirt, varkens uit Baarschot en kippen uit Diessen.

 

Maar we kijken ook verder, zoals mooie Argentijnse graangevoerde runderen, vrolijke coquelets uit Frankrijk en natuurlijk de originele Parmaham en Culatello uit Emilia Romagna. Want wij zoeken ook de ambachten iets verder op. 

Wat

verkopen wij eigenlijk?

Vis
Altijd kraakvers.

Diep in de nacht zijn de mannen in Yerseke bezig om kraakverse vis uit te snijden, die een paar uur eerder is aangekomen.

 

Vis die gevangen is met kleine kotters op de Noordzee, maar ook vis die dagelijks vers uit Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en verder komt. Die versheid vinden wij belangrijk en doen we moeite voor.

 

Onze Noorse zalmfilet en Yellowfin tonijn lenen zich perfect om rauw te eten. Maar ook gewoon een kabeljauw, schol, sliptong of gerookte makreel vind je bij ons. 

Groenten
Vers en goed van smaak.

Veel van onze groenten halen wij elke ochtend vers bij de boeren in Brabant op. Deze vullen we in de winter aan met producten die niet uit Brabant komen. Zo komen bijvoorbeeld de boontjes in de winter uit zuidelijker streken en komen de tomaten in de winter uit Italië. 

We laten je natuurlijk altijd weten wat de herkomst is. Onze groenten die niet van onze lokale boeren komen, worden geleverd door Aartsen in Breda.

Fruit
Altijd op smaak. 

Wij hebben een hekel aan fruit dat niet rijp is. Groene bananen hebben wij nooit begrepen. Onze boeren oogsten als het fruit rijp is. Veel van ons fruit komt uit Nederland, zoals de appels en peren, en het roodfruit van April t/m November. 

We vullen ons assortiment aan met producten uit Europa, waarvan we altijd weten hoe er geteeld is. De gele bananen zijn altijd voorzien van de belangrijkste keurmerken, zoals bijv. Max Havelaar of Fairtrade.

Zuivel
Vers en goed van smaak.

Dagverse zuivel die we pasteuriseren. Dan gaat hij in een fles en heb je melk. Of we doen er een zuursel bij en dan heb je yoghurt. Óf we doen er een zuursel en confiture bij en je hebt vruchtenyoghurt. Soms voegen we er een koekbodem aan toe, en de andere keer laten we de yoghurt uithangen. 

Zo hebben we een bont palet aan producten, die van goede zuivel gemaakt zijn door mensen die smaak hebben én er verstand van hebben. Je kiest zelf wat je lekker vindt. 

Kazen
Hard, zacht, van alles wat.

Buffelmozzarella die eruit loopt. Camemberts uit Frankrijk, Pecorino uit Italië, maar natuurlijk ook harde boerenkazen uit Brabant in alle vormen en maten: van jonge kaas, tot 1000-dagen kaas en van truffelkaas tot brandnetelkaas. Ow ja, onze burrata. Moet je proberen! En natuurlijk alles wat er tussen zit.

Voor ieder wat wils!

Delicatessen
Goed gemaakt!

Alles voor jouw borrelplank, zoals chutneys, piccalilly, mayonaises en mosterds.  Smaakvolle gedroogde worstjes en héle goede pesto. 

Onze assortiment is in beweging, maar je bent bij ons aan het goede adres voor jouw smaakmakers.

Brood
Een mooi vak!

Heel vroeg in de ochtend begint Paul in zijn bakkerij in Princenhage met zijn team. Soms is het deeg dan al meer een half etmaal onderweg om onder de ochtend gebakken te worden. Knapperige korsten en een zachte binnenkant, zo zien wij ze het liefst!

Rond de middag komen de broden naar de Faam om klaargelegd te worden tot jij er bent.  

Dolce
Het zoete leven.

Lekkere zoetigheden, zoals noga, chocolade, koekjes en lekkere snoepwaren. Met zorg en aandacht gemaakt door ambachtslieden.

Basis
Voor het grootste gemak.

Goede basissauzen, smaakvolle soepen, verse pasta, en kant en klare potten met klassiekers, zoals stoofpotjes, zuurvlees, abondigas in tomatensaus. 

Kortom een assortiment om snel, maar wel lekker te eten en uiteraard zonder onnodige en ongezonde toevoegingen. 

WAAR VIND JE ONS?

 

In het pand van Boerschappen

Liniestraat 29

4816 BG Breda

CONTACT

 

E-mail: info@faimbreda.nl

Tel: 076 700 2404

 

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag: 16.00-20.00 uur

Dinsdag: 16.00-20.00 uur 

Woensdag: 16.00-20.00 uur

Donderdag: 16.00-20.00 uur

Vrijdag: 13.00-17.00 uur

Zaterdag: 13.00-17.00 uur